Proizvodna linija netkanih vrećica

- Dec 25, 2019-

Proizvođači netkanih vreća koriste automate za proizvodnju. Proces uključuje različite vrste strojeva koji se koriste. Velike tvrtke rade s potpuno automatiziranim strojevima, dok male do srednje tvrtke koriste poluautomatske strojeve, ali neke su dovoljno prikladne da to rade ručno. U osnovi ovisi o rastućoj potražnji svake tvrtke na tržištu.

Proizvodna linija netkanih vrećica slijedi strogo pridržavanje kako bi udovoljilo standardima visoke kvalitete. Postoji značajan sustav koji se slijedi ovisno o vrsti netkane vrećice za proizvodnju. Primijetili smo neke osnovne procese kroz koje prolazi većina netkanog vreća.

Prvi postupak je stroj za rezanje rezača ili se uobičajeno naziva previjač s prorezom. Ovaj stroj je u osnovi onaj koji siječe netkane tkanine s velikog matičnog rola, pretvarajući ga u manji kolut tkanine. Ovaj stroj može učinkovito proizvesti veliku količinu manjih rolni za samo minimalno vrijeme. Ova vrsta stroja u osnovi se sastoji od britvica i različitih vrsta noževa koji služe za njezinu rezanje.

Drugi postupak je tiskarski stroj. Ovaj postupak je primjena željene boje i dizajna na netkanoj tkanini. Netkana torba za kupovinu obično dolazi u različitim bojama i stilovima, tako da ćete u ovoj fazi moći odlučiti koja će se vrsta boje ispisati na tkanini. To se ponekad uključuje u bojenje. Uobičajena boja je obično crna, zelena, pa čak i narančasta.

Ovo je najbolje vrijeme za ispis logotipa tvrtke na vlakno. Ako vam je potrebna velika količina netkanih vrećica, preporučljivo je prvo ispisati na vlakna prije nego što prođe kroz proces rezanja ili na strojevima koji iznose netkanu vrećicu.

Treći je automatski stroj za tkanje vreća. Ovo je najvažniji dio postupka jer ćete u ovoj fazi moći vidjeti gotovi proizvod. U ovom se stroju događa tamo gdje se mjeri točna veličina netkane vreće za kupovinu i izrezuje na željene veličine. Nakon toga prolazi kroz proces presavijanja gdje stvara tijelo i prebacuje svaku stranu vrećice kako bi kompletno obložila. Ova oprema ima zaslon osjetljiv na računalo na kojem rukovatelj može manipulirati brojem proizvedenih vreća. Također ima uređaje poput uređaja za automatsko brojanje i automatsko probijanje.

Posljednji dio postupka je šivaći stroj za ultrazvučne ručke. Male trake od netkanog vlakna provest će se kroz ovu šivaću mašinu radi bolje obloge. Nakon toga bit će izrezan na željenu duljinu ručke. Nakon čega je izrezan na komade, proći će postupak brtvljenja gdje se može savršeno uklopiti na gornji dio netkanog vrećica. Za rad ovog stroja potrebno je dva osoblja. Drugi će držati tijelo, a drugi će staviti dršku.

Ovo su samo pregled sustava u proizvodnji netkanih vrećica. Izgledaju vrlo komplicirano, ali ako se slijedi pravi postupak, zasigurno ćete moći stvoriti vlastiti set netkanih vrećica.