Kako odabrati prikladnu školsku torbu za vrtić?

- Dec 16, 2019-

Čini se da je vaše djetinjstvo isto kao i moje, s velikom školskom torbom na malim ramenima i hodanjem u školu. Kad djeca uđu u vrtić, dobivaju ne samo prekrasnu vrtnu odjeću, već i slatke školske torbe. Torbe za školske torbe simbol su djece koja ulaze u školu i neophodne su za školu. Kvaliteta školskih torbi povezana je sa zdravim rastom djece. Pa kako vrtići trebaju pravilno odabrati školske torbe? Dajmo vam malo znanosti!

01 Materijal ramena

Djeci vrtića raste tijelo. Kako bi se smanjilo opterećenje na dječjim ramenima i zaštitilo kralježnicu djeteta, školske torbe trebaju pokušati odabrati lagane materijale. Na primjer, možete odabrati školske torbe izrađene od oxfordske tkanine ili najlona. Uz to, trebali biste izbjegavati previše metalnih kopča ili metalnih zatvarača u vašoj školskoj torbi, jer previše metalnog pribora ne samo da će povećati težinu vaše školske torbe, već i nije dobro za zdravlje vašeg djeteta.

02 Trake za rame trebaju biti široke

Remenice za rame trebaju biti široke, što može pomoći u smanjenju pritiska na ramena koje uzrokuje školska torba i može ravnomjerno rasporediti težinu školske torbe. Podstavljeni remen za rame može smanjiti naprezanje mišića trapeza. Ako je pretežak, trapez će se osjećati umornije. Stoga je jednostavno odabrati širenje i zadebljanje i oslobađanje djetetova pritiska na ramena, što pogoduje rastu djeteta.

03 Školske torbe moraju imati trake za podešavanje

Podstavljene školske torbe mogu biti bliže stražnjim dijelovima, raspoređujući težinu dječjih školjskih torbica ravnomjerno na lumbalnu i diskovnu kost. Štoviše, pojas može učvrstiti školsku torbu na struku, spriječiti da joj se školska torba ljulja, smanjiti pritisak na kralježnicu i ramena, a dijete može trčati s takvom školskom torbom.

04 Uzorak torbica na stražnjoj strani školske torbe

Budući da školska torba mora biti blizu leđa, stražnji dio ruksaka mora biti opremljen jastukom, a jastuk treba imati jame kako bi se odvajala toplina, kako se djeca ne bi znojila i nosila, pa je lakše nositi natrag.

05 Veličina torbe na ramenu

Mala djeca u dobi od 3-6 godina su krhka i imaju malo znanja za naučiti. Knjige i učenje su ograničeni. Kupnja male i izvrsne školske torbe je dovoljna. Istovremeno, izvrsna i kompaktna školska torba koja se nosi na dječjim ramenima više je u skladu s dječjim oblikom tijela, a to neće učiniti da se djeca osjećaju prenapučeno i da utječu na normalan razvoj tijela. Stoga pri odabiru vrtića za djecu vrtić treba odabrati odgovarajuće školske torbe za djecu prema njihovom obliku tijela. Dobra školska torba može pratiti djecu da sretno odrastaju.